JULKAISUT

Yhteys – avain johtamiseen

Alma talent 2024

Kirja nivoo kiinnostavalla tavalla yhteen psykologin, teologin, ekonomin ja tekniikan tohtorin näkökulmat inhimillisen yhteyden tuloksellisesta johtamisesta.

Työelämän ongelmien ytimessä on katkennut yhteys. Tunnemme toisiamme huonosti, usein emme edes itseämme. Teknologian kehitys ja AI haastavat yhteyttä ja työn tekemisen kulttuuria.

Menestyvissä organisaatioissa yhteyttä johdetaan keskeisenä osana liiketoimintaa sinä missä numeroitakin. On luotava edellytykset laadukkaalle kohtaamiselle ja osattava toimia kompleksisissa tilanteissa – sellaisissakin, jotka herättävät vaikeita tunteita. Kirja antaa välineet yhteyden tulokselliseen johtamiseen.

Keskustelun voima

Otava 2020

Haluatko parantaa kanssakäymistäsi ihmisten kanssa työelämässä, parisuhteessa, vanhempana ja ystävänä? ​

Kirja esittelee selkeän viisivaiheisen mallin, jota harjoittelemalla jokainen voi kehittyä keskustelijana. Sen ansiosta sekä kolmen minuutin kahvilakohtaamiset että pitkää valmistautumista vaativat erityiskeskustelut sujuvat entistä sulavammin.​

Pääasia - Organisaation psykologinen pääoma

Pääasia – Organisaation psykologinen pääoma

Talentum 2013

Miten kvartaalitalous ja elinvoimaisuus liittyvät yhteen? Organisaatiot haluavat työntekijöistään aktiivisia, oma-aloitteisia, sinnikkäitä ja yritteliäitä. Huippuorganisaatiot ovat oivaltaneet, että taloudellisen, inhimillisen ja sosiaalisen pääoman lisäksi on johdettava organisaation psykologista pääomaa: tulevaisuususkoa, realistista optimismia, sinnikkyyttä ja itseluottamusta.

Johda ihmistä – Psykologiaa johtajille

Talentum 2012

Ilona Rauhalan ja Makke Leppäsen kirja Johda ihmistä – Psykologiaa johtajille tarjoaa raikkaita näkökulmia johtamisen arkeen. Mikä saa ihmisen toimimaan niin kuin he toimivat ja voiko ihmisen tavoitteelliseen toimintaan vaikuttaa?

Eron keskellä

Otava 2014

Erotako vai ei? Onneksi vaikeaa päätöstä ei tarvitse tehdä yksin. Kun parisuhde karahtaa kiville, se pitää korjata tai hylätä. Mitä on hyvä ajatella ja ymmärtää, kun käy läpi vaikeaa kriisiä? Entä miten kannattaa käytännössä toimia? Eron Keskellä –palvelun tarkoituksena on auttaa eroa harkitsevia tekemään mahdollisimman hyviä ratkaisuja, vähentää eroista aiheutuvia henkisiä, taloudellisia ja yhteiskunnallisia haittoja sekä antaa eronneille ja heidän lapsilleen valmiuksia elää hyvää elämää erosta huolimatta.

Uskalla! Nainen työelämässä

Otava 2011

Rakenna vahva perusta – Hallitse ja johda energiaasi – Kehitä vahvuuksiasi – Haasta itsesi – Innostu erilaisuudesta – Vaikuta – Ole hereillä – hyväksy se mitä tapahtuu – Vaali onneasi.

Kirja esittää näkökulmia naisen työuraan. Se innostaa ja rohkaisee jokaista naista pohtimaan luovasti omaa tilannettaan ja löytämään

Kokonaiseksi

Otava 2009

Millaista elämää haluat elää? Toivotko jotain parempaa, syvempää ja enemmän? Miten elää täydesti ja elämänmakuisesti?

Omakohtainen puheenvuoro haastaa naisia pohtimaan omia valintojaan, löytämään omat päämääränsä ja omistamaan elämänsä.

Podcastit

Yhteyden ytimessä podcast

Yhteyden ytimessä -podcast

Syvä yhteys on kautta aikojen löytynyt leiritulen ympärillä. Tunnelma on lämmin ja turvallinen. Vaikeisiin asioihin löytyy ratkaisu. Mitä modernit organisaatiot voivat oppia tästä ikiaikaisesta yhdessä olemisen traditiosta? Ilona Rauhala, Ira Lange ja Kimmo Kääriä ovat tutkimusmatkalla inhimillisen yhteyden ytimeen. Aihetta tarkastellaan eri kokoonpanoissa myös asiantuntijavieraiden kanssa. Podcastin tarjoaa OK5.fi.

Ilona Rauhala podcast

Ilona Rauhala -podcast

Psykologi ja valmentaja Ilona Rauhala keskustelee podcastissaan mielenkiintoisten vieraiden kanssa vaihtuvista aiheista. Aiheina ovat mm. psykologia, valmentaminen, johtaminen, filosofia ja terapeuttinen työskentely. Vieraina on omilla aloillaan menestyneitä ja kokeneita henkilöitä, jotka tarjoavat tuoreita näkökulmia ajankohtaisiin ja mieltä askarruttaviin kysymyksiin.